Natural Pet haiwan kecil Vitamin C Acerola tablet

 • Sumber semulajadi Vitamin C
 • Tidak merengsakan perut
 • Meningkatkan sistem imun badan
 • Mengekalkan gigi dan tulang yang sihat
 • Melegakan tekanan dan mempercepatkan pemulihan
 • Mencegah kekurangan Vitamin C atau Scurvy
 • Saiz : 60 Tablet

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Kekurangan Vitamin C Haiwan Kecil atau Scurvy adalah penyakit yang paling biasa dalam babi guinea. Oleh itu, mereka memerlukan yang terbaik untuk haiwan kecil. Vitamin C adalah bahan penting dalam diet mereka kerana mereka tidak dapat menghasilkannya sendiri. Keadaan ini boleh menyebabkan kelesuan, penurunan berat badan, masalah sendi dan mobiliti, kot kasar, kelemahan umum dan keguguran rambut antara penyakit lain.

Selain itu, suplemen Vitamin C haiwan kecil terbaik menyediakan Vitamin C yang penting untuk menyokong kesihatan keseluruhan haiwan kesayangan anda. Ia mengandungi Vitamin C semula jadi dan stabil berkualiti tinggi yang berasal dari Acerola Cherry untuk memastikan haiwan kesayangan anda kekal sihat. Acerola Cherry adalah buah tropika yang kaya dengan sumber bioavailable alam semula jadi Vitamin A, kumpulan B dan C. Ia juga mengandungi banyak faktor bersama, termasuk bioflavonoid dan karotenoid, yang menjadikan ini
spektrum penuh Vitamin C.

Tablet Vitamin C Acerola Semulajadi Haiwan Kecil

Vitamin C adalah antioksidan yang kuat untuk melawan radikal bebas dan diperlukan untuk pengeluaran kolagen, protein struktur utama yang memegang tulang, otot, sendi, tendon, tisu penghubung bersama-sama. Oleh itu, Vitamin C adalah penting dalam menyokong pertumbuhan tulang dan menggalakkan tulang, gigi dan gusi yang sihat.

Suplemen Vitamin C haiwan kecil terbaik ini mempunyai rasa buah-buahan yang lazat yang merupakan pilihan yang lebih sihat dan juga secara semula jadi manis dari maltitol (prebiotik). Maltitol adalah pemanis rendah kalori, manis seperti gula tetapi lebih rendah kalori. Maltitol adalah mesra gigi kerana ia tidak digunakan oleh bakteria di dalam mulut dan membantu mengelakkan perkembangan rongga gigi dan serangan enamel gigi. Rawatan bebas gula yang sihat ini juga mengandungi dextrin yang merupakan serat larut dan selamat untuk gigi. Ia membantu mengekalkan keteraturan usus dan meningkatkan konsistensi najis.

Makanan tambahan ini penting dan bermanfaat untuk haiwan kecil semasa tekanan atau penyakit untuk pemulihan yang cepat. Jenis vitamin yang paling biasa diberikan kepada haiwan kecil adalah suplemen vitamin C. Ini membantu mengekalkan sistem imun mereka kuat.

 • Mencegah kekurangan Vitamin C atau Scurvy;
 • Berjuang menentang radikal bebas;
 • Mengekalkan pertumbuhan tisu normal;
 • Menggalakkan penyembuhan luka;
 • Mempercepatkan pemulihan daripada masalah kulit;
 • Melindungi daripada jangkitan;
 • Menggalakkan tulang, gigi dan gusi yang sihat;
 • Meningkatkan penyerapan Kalsium.

Bahan Aktif

 1. Vitamin C semulajadi 25mg

Bahan-bahan Lain

 1. Maltitol (Prebiotik)
 2. Wheat Dextrin (Soluble Fibre)
 3. Microcrystalline Cellulose
 4. Perisa Buah-buahan
 5. Silikon Dioksida
 6. Magnesium Aluminometasilicate
 7. Magnesium Stearate

Sesuai untuk semua baka haiwan kecil. Dos yang disyorkan dikira berdasarkan berat badan:

Haiwan Kecil Dos Harian
Hamster 1/2 tablet sekali sehari
Ferret, Guinea Pig & Arnab 1 tablet sekali sehari

Makanan tambahan ini boleh dihancurkan dan kemudian dicampur dengan air atau ditaburkan di atas makanan. Jangan campurkan dengan makanan panas, air panas atau susu suam.

Ia adalah selamat untuk memberi makan suplemen ini setiap hari kerana ia diperbuat daripada bahan semula jadi.

Rawatan yang sihat dan lazat ini mengandungi sumber Vitamin C yang tidak berasid dan tidak merengsakan perut. Ia adalah cara yang selamat dan paling berkesan untuk meningkatkan pengambilan Vitamin C arnab, guinea pig atau hamster anda.