Natural Pet semulajadi rumpai laut semulajadi kalsium ditambah vitamin C & D tablet

 • Formula 3-dalam-1 untuk tulang yang lebih kuat dan gigi yang sihat
 • Sumber bioavailabiliti tinggi Kalsium dari 100% asal vegetatif organik
 • Kaya dengan mineral penting lain dan mineral surih
 • Vitamin D meningkatkan penyerapan Kalsium
 • Vitamin C mengekalkan gigi dan gusi yang sihat
 • Saiz : 60 Tablet

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Suplemen kalsium untuk anjing diperlukan sepanjang peringkat kehidupan yang berbeza untuk mengekalkan dan meningkatkan ketumpatan tulang dan kekuatan tulang untuk mengelakkan osteoporosis dan kehilangan tulang. Apabila anjing dan kucing anda mempunyai tulang yang sihat yang kuat, mereka akan terus menikmati kehidupan yang aktif dan mempunyai kekuatan untuk berjalan, berlari, melompat dan bermain bola dengan anda.

Kalsium Rumpai Laut Semulajadi adalah suplemen kalsium untuk anjing yang berasal dari rumpai laut merah kecil semulajadi (Lithothamnion Calcareum) yang dituai di perairan Atlantik bebas pencemaran Ireland. Ia adalah 100% organik bukan tenusu, bukan haiwan, asal vegetatif marin.

Suplemen kalsium untuk anjing

Sumber suplemen kalsium yang sangat baik untuk anjing ini mempunyai ketersediaan bio yang lebih baik. Apabila dibandingkan dengan sumber bukan organik dan mudah diserap oleh badan untuk menyediakan tahap Kalsium yang optimum untuk pelbagai fungsi dan proses biologi.

Ia mempunyai rasa neutral dan sesuai sebagai makanan tambahan untuk anjing dan kucing. Ia sangat larut dalam persekitaran asid sehingga pH 1.5 (contohnya asid perut) jika dibandingkan dengan Kalsium Karbonat, sumber bukan organik dan Shell Tiram. Tambahan pula, saiz zarah halus dan struktur berliang membantu pembubaran.

Suplemen kalsium terbaik untuk anjing datang dengan Vitamin C membantu meningkatkan penyerapan Kalsium dari usus. Oleh itu, meningkatkan bio-ketersediaan Kalsium. Vitamin C adalah antioksidan yang kuat untuk melawan radikal bebas. Dan harus perlu untuk produksi kolagen, protein struktural utama yang memegang tulang. Yang juga otot, sendi, tendon, tisu penghubung bersama-sama. Oleh itu, Vitamin C adalah penting dalam menyokong pertumbuhan tulang dan menggalakkan tulang, gigi dan gusi yang sihat.

Vitamin D menggalakkan penyerapan Kalsium dan Fosforus dari usus ke dalam darah. Ia juga membantu mengekalkan tahap Kalsium dan Fosforus dalam badan. Bersama-sama dengan vitamin lain, mineral. Hormon Aslo, Vitamin D membantu menggalakkan mineralisasi tulang untuk meningkatkan ketumpatan tulang dan kekuatan tulang. Oleh itu, pengambilan Vitamin D yang mencukupi dari makanan dan pendedahan matahari adalah penting untuk kesihatan tulang.

 • Meningkatkan penyerapan Kalsium
 • Mengekalkan gigi dan gusi yang sihat
 • Menyokong pertumbuhan dan perkembangan tulang

Bahan Aktif

 1. Kalsium Rumpai Laut Semulajadi 625mg
 2. Mineral Penting 22.5mg
 3. Vitamin C 100mg
 4. Vitamin D 100I.U.

Bahan-bahan Lain

  1. Isomalt
  2. Microcrystalline Cellulose
  3. Perisa Oren Semulajadi
  4. Magnesium Stearate
  5. Silikon Dioksida
  6. Certolake Sunset Kuning
  7. Sucralose

Sesuai untuk semua baka anjing dan kucing. Untuk memastikan faedah yang optimum, dos yang disyorkan dikira berdasarkan berat badan.

Berat badan Dos Harian
Di bawah 10kg 1 Tablet
10 hingga 20kg 2 Tablet
Melebihi 20kg 3 Tablet

Ia boleh dihancurkan dan kemudian dicampur atau ditaburkan di atas makanan kegemaran haiwan kesayangan anda. Jangan campurkan dengan makanan panas, air panas atau susu suam.

Adalah selamat untuk memberikan suplemen ini secara jangka panjang untuk menyediakan anjing atau kucing anda dengan jumlah Kalsium yang mencukupi yang mereka perlukan untuk perkembangan dan penyelenggaraan tulang.