Natural Pet Haiwan Kecil Betik Enzim Plus Tablet

 • 100% campuran unik enzim berasaskan tumbuhan
 • Enzim pencernaan protein yang berkesan
 • Bantuan dalam proses penghadaman
 • Meningkatkan penyerapan nutrien
 • Mengurangkan risiko masalah penghadaman
 • Mencegah bola rambut dan pembentukan toksin
 • Saiz : 60 Tablet

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Vitamin untuk suplemen babi guinea mengandungi campuran unik 2 bahan aktif – Bromelain dan Papain. Bahan-bahan ini berasal dari asal tumbuhan, di mana betik diekstrak dari betik dan bromelain berasal dari nanas.

Vitamin untuk babi guinea Papain adalah enzim sumber tumbuhan semulajadi yang diekstrak dari buah betik. Ia adalah enzim pencernaan yang popular dan mampu menghidrolisis protein besar ke dalam peptida dan asid amino yang lebih kecil. Ia juga membantu merawat ketidakselesaan gastrousus akibat parasit usus. Papain adalah antioksidan semulajadi yang membantu melindungi tubuh daripada kerosakan selular yang disebabkan oleh radikal bebas, mengurangkan jangkitan bakteria dan tindak balas alahan terhadap makanan seperti gluten.

Vitamin terbaik untuk babi guinea mengandungi bromelain adalah enzim pencernaan protein yang terdapat dalam jus nanas segar dan batang nanas. Selain daripada ini Ia adalah salah satu enzim yang paling berkuasa yang membantu untuk memecahkan pelbagai jenis protein. Ia sering menjadi bantuan pencernaan dengan meningkatkan kesan enzim pencernaan trypsin dan pepsin. Ia juga boleh membantu mencegah pedih ulu hati, yang disebabkan oleh kekurangan enzim pencernaan.

Vitamin ini untuk suplemen babi guinea mengandungi maltitol (prebiotik) yang merupakan pemanis rendah kalori. Maltitol mesra gigi kerana ia tidak menyebabkan rongga gigi atau kerosakan gigi. Rawatan bebas gula yang sihat ini juga mengandungi dextrin yang merupakan serat larut yang dapat membantu mengekalkan keteraturan usus dan meningkatkan konsistensi najis.

Suplemen ini adalah enzim pencernaan protein yang ideal yang membantu dalam proses pencernaan. Dan menyokong penyerapan nutrien lengkap makanan berasaskan protein untuk kesihatan yang lebih baik.

Vitamin Terbaik untuk Babi Guinea

Babi Guinea kecil dan comel, mereka adalah haiwan peliharaan yang sangat popular. Kita bisa melihat mereka di rumah tangga di seluruh dunia. Haiwan ini memerlukan banyak penjagaan dan perhatian, sama seperti haiwan lain dan mereka juga perlu diberi makan dengan betul untuk kekal sihat. Salah satu perkara yang paling penting yang perlu anda ingat ialah haiwan ini. Mereka mempunyai diet dan pencernaan sangat penting bagi mereka. Mereka tidak boleh makan makanan biasa kerana ia tidak akan memberi mereka semua nutrien yang mereka perlukan, jadi anda perlu memastikan bahawa anda memberi makan kepada mereka dengan makanan yang dibuat khas untuk mereka.

Diet guinea pig harus terdiri terutamanya daripada jerami, sayur-sayuran, buah-buahan, air, dan pelet yang dibuat untuk babi guinea sahaja. Ia juga penting untuk memberi vitamin haiwan kesayangan anda secara tetap. Di sinilah vitamin untuk babi guinea NP Haiwan Kecil Papaya Enzim Plus Tablet berasal.

 • Menggalakkan pencernaan yang sihat;
 • Mengekalkan keseimbangan pencernaan;
 • Meningkatkan penyerapan nutrien;
 • Meningkatkan kesihatan usus;
 • Mencegah tekanan pencernaan;
 • Melegakan sembelit;
 • Meningkatkan sistem imun;
 • Mencegah bola rambut dan pembentukan toksin.

Bahan Aktif

 1. Papain 2.9mg
 2. Bromelain 23mg

Bahan-bahan Lain

 1. Maltitol (Prebiotik)
 2. Wheat Dextrin (Soluble Fibre)
 3. Microcrystalline Cellulose
 4. Perisa Buah-buahan
 5. Silikon Dioksida
 6. Copovidone
 7. Magnesium Aluminometasilicate
 8. Magnesium Stearate

Sesuai untuk semua baka haiwan kecil. Dos yang disyorkan di bawah dikira berdasarkan berat badan:

Haiwan Kecil Dos Harian
Hamster 1/2 tablet sekali sehari
Ferret, Guinea Pig & Arnab 1 tablet sekali sehari

Makanan tambahan ini boleh dihancurkan dan kemudian dicampur dengan air atau ditaburkan di atas makanan. Pastikan air bersih sentiasa ada.

Ia adalah selamat untuk memberi makan suplemen ini setiap hari kerana ia diperbuat daripada bahan semula jadi.

Makanan tambahan ini boleh meningkatkan sistem pencernaan haiwan kesayangan anda dan mengekalkan kesihatan yang baik setiap hari.