Serbuk Bio-3 Pra & Pro Natural Pet

 • 3 probiotik yang dipatenkan dari Jepun dan 6 serat larut (prebiotik)
 • Memulihkan dan mengekalkan sistem pencernaan yang sihat
 • Meningkatkan penyerapan nutrien penting
 • Menyokong fungsi usus yang optimum
 • Meningkatkan sistem imun semula jadi badan
 • Melindungi daripada jangkitan
 • Saiz : 2g / 30 Sachet

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Nama ini sebagai probiotik terbaik untuk formula sinbiotik anjing probiotik dan prebiotik. Ia membantu memastikan mikroflora usus sihat. Keseimbangan dalaman saluran gastrousus haiwan kesayangan anda mempengaruhi kesihatan keseluruhan mereka. Mengekalkan sistem pencernaan yang sihat dan sistem imun yang kuat adalah penting untuk kesejahteraan umum haiwan kesayangan anda dan kesihatan jangka panjang.

Probiotik untuk anjing dengan gabungan simbiotik 3 bakteria hidup dan aktif yang dipatenkan ini mempunyai kesan sinergistik terhadap pertumbuhan bakteria hidup serta mikroflora semula jadi. 3 jenis bakteria hidup ini berkembang secara aktif di seluruh saluran usus melalui simbiosis. Yang meningkatkan pertumbuhan mereka sekitar 20 kali lebih cepat daripada ketika mereka sendirian.

Probiotik untuk suplemen anjing ini sesuai untuk menyampaikan bakteria hidup dan aktif ke dalam sistem pencernaan haiwan kesayangan anda. Yang tidak terdapat dalam diet harian mereka. Ia juga menyediakan bahan pemakanan (prebiotik) yang merupakan sumber makanan pilihan untuk kumpulan mikroflora terpilih yang tinggal di dalam usus untuk berkembang dalam jumlah yang memberi manfaat kepada kesihatan haiwan kesayangan anda. Prebiotik bakteria berfaedah dalam saluran gastrousus, asid lemak rantai pendek (SCFA). SCFA mempunyai banyak manfaat kesihatan.

Probiotik Terbaik untuk anjing

Anjing juga memerlukan probiotik!

Anjing mempunyai mikrobioma seperti yang dilakukan manusia dan apabila ia tidak seimbang. Mereka boleh mengalami gejala seperti cirit-birit, muntah dan ruam kulit. Probiotik adalah cara terbaik untuk membantu menjaga kesihatan usus dan memulihkan keseimbangan. Jika anjing anda mengalami cirit-birit, perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah berunding dengan doktor haiwan dan minta mereka menetapkan antibiotik. Tetapi mungkin idea yang baik untuk cuba menambah probiotik terlebih dahulu.

Probiotik untuk anjing adalah sejenis bakteria berfaedah yang boleh didapati dalam makanan dan makanan tambahan tertentu. Mereka menggunakan untuk meningkatkan keseimbangan bakteria baik dan buruk di dalam usus, yang boleh membantu penghadaman.

Sesetengah anjing juga mendapat manfaat daripada probiotik. Penggunaan yang paling biasa untuk probiotik untuk anjing adalah untuk membantu mereka pulih daripada cirit-birit atau sakit perut. Probiotik juga boleh digunakan untuk merawat jangkitan yis dan masalah usus yang lain.

Probiotik untuk anjing bukanlah penawar untuk setiap masalah pencernaan anjing, tetapi mereka mungkin patut dicuba jika anjing anda mengalami cirit-birit, muntah, atau gejala lain dari perut yang sakit.

 • Memulihkan dan mengekalkan sistem pencernaan yang sihat kerana intoleransi makanan, tekanan, penyakit atau ubat-ubatan (contohnya antibiotik);
 • Merangsang penghadaman untuk penyerapan nutrien penting yang lebih baik;
 • Meningkatkan penyerapan mineral penting (contohnya Kalsium);
 • Menggalakkan pertumbuhan mikroflora semulajadi (contohnya Bifidobakteria dan Lactobacillus);
 • Menghalang pertumbuhan mikroorganisma berbahaya dan melindungi daripada jangkitan;
 • Menyokong fungsi usus yang optimum;
 • Melegakan ketidakselesaan pencernaan (contohnya sembelit, sindrom usus yang mudah marah) dan mengurangkan tempoh cirit-birit;
 • Meningkatkan sistem imun semula jadi badan;
 • Mengurangkan tahap lipid darah dan kolesterol;
 • Mengurangkan risiko kanser kolon;
 • Menyokong kawalan glukosa;
 • Kurangkan bau najis.

Bahan Aktif

 1. Probiotik (Enterococcus faecium T-110, Clostridium butyricum TO-A dan Bacillus mesentericus TO-A) 1.2 Bilion CFU
 2. Serat Soluble Prebiotik (Prebiotik-Galacto-oligosaccharides (GOS), Inulin, Fructo-oligosaccharides (FOS), Acacia Polysaccharides, Pine Fibre dan Wheat Dextrin) 1400mg

Bahan-bahan Lain

 1. Perisa Sayuran
 2. Silikon Dioksida
 3. Magnesium Stearate

Sesuai untuk semua baka anjing, kucing dan haiwan kecil. Ia sesuai untuk anak anjing, anak kucing dan haiwan peliharaan kanan. Dos yang disyorkan di bawah dikira berdasarkan berat badan:

Berat badan Dos Harian
Di bawah 5kg 1/3 sachet
5 hingga 10kg 1/2 sachet
10 hingga 20kg 1 sachet
Melebihi 20kg 2 sachet

Ia boleh dicampur atau ditaburkan di atas makanan kegemaran haiwan kesayangan anda. Untuk makanan kering, taburkan dengan sedikit air. Ia juga boleh dicampur dengan air, jus atau susu. Jangan campurkan dengan makanan panas, air panas atau susu suam.

Suplemen ini boleh digunakan secara jangka panjang untuk menggalakkan sistem pencernaan yang sihat dan sistem imun yang kuat. Ia boleh membantu mengurangkan kesan air mata, menghilangkan najis berbau dan menghentikan haiwan kesayangan anda daripada makan najis (corprophagia).

Makanan tambahan ini menawarkan banyak faedah kepada haiwan kesayangan anda dan membantu mereka meningkatkan kesihatan mereka dan masalah kesihatan lain yang berkaitan.