Gel Antikulat Natural Pet

 • Gel antikulat topikal spektrum luas
 • Berkesan terhadap cirit-birit, bintik-bintik panas dan lebam Schnauzer
 • Penembusan ubat aktif yang dipertingkatkan jauh ke kawasan yang dijangkiti untuk tindakan yang lebih cepat
 • Ejen kalis air menyediakan rintangan air
 • Menenangkan kulit serpihan kering dan menggalakkan penyembuhan
 • Lihat keputusan dalam masa 1 minggu
 • Saiz : 20g

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Persediaan gel antikulat Natural Pet ini mengandungi bahan aktif, Terbinafine yang merupakan antikulat spektrum yang luas dan berkesan terhadap jangkitan kulit yang disebabkan oleh kulat, yis dan kulat seperti kurap, bintik-bintik panas dan lebam Schnauzer.

Ia lebih berkesan daripada gel antikulat haiwan peliharaan topikal yang lain (contohnya. Clotrimazole dan Oxiconazole) kerana ia membunuh kulat yang menyebabkan jangkitan kulit (fungicidal) dan tidak hanya menghalang pertumbuhan kulat (fungistatic). Ia mempunyai tempoh rawatan yang lebih pendek berbanding dengan antikulat topikal yang lain.

Ia bertindak melalui perencatan sintesis sterol kulat. Tambahan pula, ia berfungsi dengan menghalang pembentukan bahan yang diperlukan oleh kulat untuk tumbuh dan berkembang, yang menyebabkan kelemahan dan kematian kulat.

Selain itu, kulat gel antikulat haiwan peliharaan terbaik tumbuh dengan pesat terutamanya dalam cuaca panas dan lembap. Jangkitan kulat yang menjejaskan haiwan peliharaan adalah yang paling biasa pada kulit, kot dan kuku. Pada anjing, kira-kira 70% kes disebabkan oleh microsporum canis, 20% oleh microsporum gypseum, dan 10% oleh Trichophyton mentagropphytes; dalam kucing, 98% kes disebabkan oleh microsporum canis.

Gel Antikulat Natural Pet

Kedua-dua gel dan losyen mengandungi agen kalis air dan gel antikulat haiwan peliharaan ini tidak mengandungi air. Kelembapan adalah faktor risiko dan boleh menggalakkan pertumbuhan kulat. Ejen kalis air menyediakan rintangan air dan melindungi kawasan yang dijangkiti.

Penambah penembusan membantu menggalakkan penyerapan yang lebih baik dan meningkatkan bioavailabiliti ubat aktif. Gel antikulat haiwan peliharaan Penembusan yang dipertingkatkan memastikan bahawa ubat aktif mencapai lebih mendalam ke kawasan yang dijangkiti. Dan juga memastikan kadar pengekalan ubat yang lebih tinggi.

Ia juga mengandungi bahan yang membantu melegakan kulit serpihan kering dan menggalakkan penyembuhan yang lebih cepat. Keadaan kulit adalah disebabkan oleh sentuhan dengan air liur, air kencing atau dander anjing, yang boleh mencetuskan reaksi alahan.

Gejala alahan biasanya muncul dalam beberapa minit hubungan dan boleh termasuk gatal-gatal, kemerahan dan bengkak. Rawatan yang paling biasa untuk alahan kulit anjing adalah untuk mengelakkan sentuhan dengan anjing sepenuhnya.

Gejala kulit anjing yang paling biasa adalah kegatalan dan menggaru, kemerahan dan keradangan. Juga (tompok merah) pada kulit anjing, keguguran rambut dan kelemumur, lebam pada kulit anjing atau keguguran rambut dalam tompok. Di sinilah asalnya gel antikulat Natural Pet .

Adalah penting untuk membawa haiwan kesayangan anda ke doktor haiwan jika anda melihat mana-mana gejala ini kerana ia boleh menjadi tanda-tanda penyakit lain.

 • Berkesan terhadap cirit-birit, bintik-bintik panas dan lebam Schnauzer
 • Bunuh kulat, yis dan acuan
 • Menenangkan kulit serpihan kering
 • Menggalakkan penyembuhan yang lebih cepat

Bahan Aktif

 1. Terbinafine HCl 1% w/w

Sesuai untuk semua baka anjing, kucing dan haiwan kecil. Untuk memastikan faedah yang optimum, dos harian yang disyorkan di bawah dikira berdasarkan berat badan.

Bersihkan dan keringkan kulit yang dijangkiti dengan teliti sebelum digunakan. Kemudian, sapukan lapisan nipis losyen pada kulit yang dijangkiti sekali atau dua kali sehari. Gosok gel atau losyen dengan lembut.

Teruskan rawatan selama 1 hingga 2 minggu. Untuk mengelakkan berulang, rawatan perlu diteruskan selama sekurang-kurangnya 1 hingga 2 minggu selepas semua tanda-tanda jangkitan telah dibersihkan.

Tempoh rawatan yang lebih lama mungkin diperlukan untuk kes-kes yang teruk. Rawatan di atas boleh diulang jika jangkitan berulang.

Jika keadaan tidak bertambah baik atau menjadi lebih teruk, sila berjumpa doktor haiwan.

Untuk kegunaan luaran sahaja. Elakkan bersentuhan dengan mata, hidung dan mulut. Tidak boleh diambil.

Untuk kegunaan haiwan sahaja.