Losyen Antikulat Natural Pet

 • Losyen antikulat topikal spektrum luas
 • Berkesan terhadap cirit-birit, bintik-bintik panas dan lebam Schnauzer
 • Penembusan ubat aktif yang dipertingkatkan jauh ke kawasan yang dijangkiti untuk tindakan yang lebih cepat
 • Ejen kalis air menyediakan rintangan air
 • Menenangkan kulit serpihan kering dan menggalakkan penyembuhan
 • Lihat keputusan dalam masa 1 minggu
 • Saiz : 20g

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Losyen anjing ini untuk persediaan antikulat kulit gatal mengandungi bahan aktif, Terbinafine yang merupakan antikulat spektrum yang luas dan berkesan terhadap jangkitan kulit kerana kulat, yis dan kulat seperti kurap, bintik-bintik panas dan lebam Schnauzer.

Ia lebih berkesan daripada losyen anjing topikal lain untuk antikulat kulit gatal gatal (contohnya. Clotrimazole dan Oxiconazole) kerana ia membunuh kulat yang menyebabkan jangkitan kulit (fungicidal) dan tidak hanya menghalang pertumbuhan kulat (fungistatic). Ia mempunyai tempoh rawatan yang lebih pendek berbanding dengan antikulat topikal yang lain.

Ia dianggap bertindak melalui perencatan sintesis sterol kulat. Tambahan pula, ia berfungsi dengan menghalang pembentukan bahan yang diperlukan oleh kulat untuk tumbuh dan berkembang, yang menyebabkan kelemahan dan kematian kulat.

Losyen Anjing untuk Kulit Gatal

Kulat tumbuh dengan cepat terutamanya dalam cuaca panas dan lembap. Jangkitan kulat yang menjejaskan haiwan peliharaan paling biasa dapat dilihat pada kulit, kot dan kuku. Pada anjing, kira-kira 70% kes disebabkan oleh microsporum canis, 20% oleh microsporum gypseum, dan 10% oleh Trichophyton mentagropphytes; dalam kucing, 98% kes disebabkan oleh microsporum canis.

Kedua-dua gel dan losyen mengandungi agen kalis air dan losyen anjing ini untuk gel antikulat kulit gatal tidak mengandungi air. Kelembapan adalah faktor risiko dan boleh menggalakkan pertumbuhan kulat. Ejen kalis air menyediakan rintangan air dan melindungi kawasan yang dijangkiti.

Penambah penembusan membantu menggalakkan penyerapan yang lebih baik dan meningkatkan bioavailabiliti ubat aktif. Penembusan yang dipertingkatkan memastikan bahawa ubat aktif mencapai lebih mendalam ke kawasan yang dijangkiti dan juga memastikan kadar pengekalan ubat yang lebih tinggi. Ia juga mengandungi bahan yang membantu melegakan kulit serpihan kering dan menggalakkan penyembuhan yang lebih cepat.

Kulit anjing adalah tiga lapisan, epidermis, dermis dan lapisan subkutaneus. Epidermis adalah lapisan luar nipis yang melindungi tubuh daripada jangkitan, dehidrasi, dan bahan kimia. Ia juga membantu mengekalkan suhu badan. Dermis adalah lapisan dalaman tebal yang mengandungi saraf, saluran darah, kelenjar peluh, folikel rambut dan kelenjar minyak. Lapisan subkutaneus berada di bawah dermis dan ia menyediakan penebat untuk bahagian badan seperti jari dan jari kaki. Losyen Antikulat Natural Pet terutamanya untuk losyen anjing untuk kulit gatal adalah satu-satunya losyen yang berguna dan berkesan.

 • Berkesan terhadap cirit-birit, bintik-bintik panas dan lebam Schnauzer
 • Bunuh kulat, yis dan acuan
 • Menenangkan kulit serpihan kering
 • Menggalakkan penyembuhan yang lebih cepat

Bahan Aktif

 1. Terbinafine HCl 1% w/w

Sesuai untuk semua baka anjing, kucing dan haiwan kecil. Untuk memastikan faedah yang optimum, dos harian yang disyorkan di bawah dikira berdasarkan berat badan.

Bersihkan dan keringkan kulit yang dijangkiti dengan teliti sebelum digunakan. Kemudian, sapukan lapisan nipis gel pada kulit yang dijangkiti sekali atau dua kali sehari. Gosok gel dengan lembut. Teruskan rawatan selama 1 hingga 2 minggu. Untuk mengelakkan berulang, rawatan perlu diteruskan selama sekurang-kurangnya 1 hingga 2 minggu selepas semua tanda-tanda jangkitan telah dibersihkan.

Tempoh rawatan yang lebih lama mungkin diperlukan untuk kes-kes yang teruk. Rawatan di atas boleh diulang jika jangkitan berulang.

Jika keadaan tidak bertambah baik atau menjadi lebih teruk, sila berjumpa doktor haiwan.

Untuk kegunaan luaran sahaja. Elakkan bersentuhan dengan mata, hidung dan mulut. Tidak boleh diambil.

Untuk kegunaan haiwan sahaja.