Natural Pet Alergi & Serbuk Debu yang Menenangkan

 • Ekstrak Bunga Chamomile sebagai ekstrak standard
 • Melegakan kegatalan, kerengsaan dan keradangan kulit
 • Sifat antiseptiknya membantu melindungi kulit daripada jangkitan
 • Keluarkan bau yang tidak menyenangkan
 • Mencegah reaksi alahan untuk kulit sensitif
 • Saiz : 55g

Makanan tambahan haiwan peliharaan premium ini boleh didapati di Singapura

Bunga chamomile serbuk anti-alergi anjing (Matricaria recutita L.) ialah salah satu bahan yang terkenal. Sebagai ubat herba kerana kesan terapeutiknya yang luas. Serbuk Debu Anti-Alergi & Menenangkan konstituen utama minyak pati adalah α-bisabolol dan chamazulene yang berasal dari matrikin, proazulene yang tidak menentu. Bunga-bunga juga mengandungi derivatif flavonoid seperti apigenin dan apigenin-7-glucoside. Dari kajian klinikal bahawa bunga chamomile membantu melegakan kerengsaan kulit. Yang juga keradangan dan gatal-gatal serta membantu menggalakkan penyembuhan luka. α-bisabolol juga mempunyai sifat antibakteria dan antikulat.

Juga, serbuk anti-alergi anjing Bunga Chamomile telah berjaya digunakan sebagai terapi oral atau topikal sama ada bersendirian atau digabungkan dengan herba lain. Chamomile sangat selamat untuk kegunaan dalaman dan luaran.

Allantoin membantu melegakan ruam kulit dan melindungi daripada kulit kering dan kerengsaan kecil. Ia berfungsi dengan mempromosikan kulit yang sihat dan mempercepatkan pertumbuhan tisu sihat baru untuk proses penyembuhan yang lebih cepat.

Serbuk anti-alergi anjing Menenangkan Serbuk Debu

Ramai doktor haiwan kini mengiktiraf manfaat terapi herba untuk serbuk anti-alergi anjing kami dan bukannya penggunaan ubat farmaseutikal seperti kortikosteroid yang juga boleh menjejaskan organ lain dalam badan dan harus dianggap hanya sebagai pilihan terakhir untuk melegakan ketidakselesaan yang melampau. Di sinilah berasalnya serbuk debu anti-alergi & menenangkan NP.

Alahan anjing ialah keadaan di mana badan mempunyai reaksi alahan terhadap protein dalam air liur, kulit atau dander anjing. Gejala boleh termasuk gatal-gatal, bersin, hidung berair, dan mata berair. Sesetengah orang yang mempunyai alahan anjing juga mempunyai asma. Jadi serbuk anti-alergi anjing Anti-Alergi & Soothing Dusting Powder boleh membantu menenangkan anak-anak bulu anda dalam masa yang singkat.

Gejala alahan anjing boleh dikesan dengan pendedahan kepada anjing melalui sentuhan dengan bulu mereka. Juga air liur atau dengan menghirup zarah udara dari kot anjing. Gejala mungkin lebih teruk apabila seseorang lebih daripada satu jenis alahan pada masa yang sama. Seperti anjing dan kucing. Alahan kepada anjing adalah sejenis alahan, bukan alahan kepada semua haiwan. Orang yang mempunyai alahan mungkin masih alah kepada jenis haiwan lain, serta tumbuh-tumbuhan dan sengatan serangga.

 

 • Melegakan kerengsaan kulit dan gatal-gatal;
 • Menghalang keradangan kulit;
 • Menggalakkan penyembuhan kulit;
 • Melindungi kulit sensitif daripada kekeringan;
 • Melegakan dermatitis atopik atau alahan, dermatitis alahan kutu, gigitan serangga dan dermatitis sentuhan; Dan
 • Lindungi kulit sensitif daripada tindak balas alahan.

Bahan Aktif

 1. Ekstrak Bunga Chamomile 10%w/w
 2. Allantoin 2%w/w

Sesuai untuk semua baka anjing, kucing dan haiwan kecil.

Bersihkan dan keringkan kawasan yang terjejas dengan teliti dengan air atau syampu sebelum digunakan. Habuk murah hati di kawasan yang terjejas dan gosok perlahan-lahan. Ulangi dua kali sehari atau seperti yang diarahkan.

Ia selamat untuk kegunaan jangka panjang dalam haiwan peliharaan dengan kulit sensitif untuk meminimumkan berlakunya reaksi alahan atau kerengsaan kulit.

Jika keadaan tidak bertambah baik atau menjadi lebih teruk, sila berjumpa doktor haiwan.

Untuk kegunaan luaran sahaja. Elakkan bersentuhan dengan mata, hidung dan mulut. Tidak boleh diambil.

Untuk kegunaan haiwan sahaja.